Doorgaan naar artikel
Niantic stopt met de support van Android 5, iOS 10 en iOS 11 voor Pokémon GO
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Niantic heeft zojuist aangekondigd vanaf midden-oktober, wanneer Pokémon GO-versie 0.189.0 verschijnt, te stoppen met de support van Android 5, iOS 10 en iOS 11. Daarnaast worden vanaf dan ook de iPhone 5S en de iPhone 6 niet meer ondersteund. Dat betekent dat iedereen die op toestellen speelt die geen nieuwere versie dan Android 5, iOS 10 en iOS 11 aankunnen een nieuw toestel zullen moeten gaan uitzoeken.

De iPhone 6 is ondertussen alweer zes jaar oud en de iPhone 5S zelfs zeven jaar. Dat betekent dat spelers die deze toestellen nog gebruiken een meer dan reële tijd wel gebruik hebben kunnen maken van Pokémon GO. Alle nieuwere toestellen, vanaf de iPhone 6S dus, kunnen een nieuwere versie dan iOS 11 gebruiken. Voor Android is het helaas wel zo dat ook nog niet zo lang geleden verkochte toestellen nog gebruik kunnen maken van Android 5. Helaas zullen deze gebruikers een nieuw toestel moeten gaan aanschaffen.

De update die ervoor zorgt dat Pokémon GO niet meer werkt komt dus pas midden oktober. Mocht het dus jou treffen dan heb je echt nog even.

Wil je ons ook in deze tijd steunen en profiteren van exclusieve extra’s? Support ons dan via Patreon! Daarnaast vind je natuurlijk dagelijks het laatste gamenieuws, maar ook alles over Pokémon GO via onze vernieuwde pagina en op sociale media: Facebook en Telegram.