Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

In menig huishouden ligt wel één of meerdere tablets die voor allerlei doeleinden wordt gebruikt. Er zijn verschillende fabrikanten en verschillende soorten tablets verkrijgbaar. Dit zullen er alleen maar meer worden gezien nu ook de Lenovo Tab P11 Pro en Tab M10 HD Gen2 er aan komen.

De Lenovo Tab P11 Pro is het vlaggenschip van de fabrikant. Deze 11,5-inch tablet is voorzien van een 2K OLED-scherm met een resolutie van 2560×1600 pixels. Het scherm biedt tevens ondersteuning voor HDR10 en Dolby Vision. De Tab P11 Pro is met de Qualomm Snapdragon 730G-SoC en 4 of 6 GB-werkgeheugen krachtig genoeg om voor vrijwel alle doelen te gebruiken, zowel privé als zakelijk. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om een toetsenbord en stylus-pen te kopen en deze te gebruiken op de tablet om deze als volledige werkplek in te zetten.

De Lenovo Tab M10 HD Gen 2 is meer gericht op thuisgebruik in gezinnen. Zo beschikt de tablet over Google Kids Space, een kindvriendelijke modus voor tablets. Hiermee worden speciale apps, boeken en video’s beschikbaar gesteld die geselecteerd zijn voor kinderen tot 9 jaar. Denk bijvoorbeeld aan YouTube kids waarmee enkel kindvriendelijke filmpjes bekeken kunnen worden. De tablet beschikt over een 10,1-inch HD-scherm met een resolutie van 1280×800 pixels. Onder de motorkap is een MediaTe P22T-processor aanwezig met 2GB-werkgeheugen.

De Lenovo Tab P11 Pro is verkrijgbaar voor €699 en is vanaf november dit jaar beschikbaar. De Tab M10 HD Gen 2 is vanaf oktober beschikbaar voor de startprijs van €179.