Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

De IFA is dit jaar enkel virtueel toegankelijk vanwege het coronavirus. Dit weerhoud de fabrikanten er gelukkig niet van om hun producten te tonen. Zo zijn er drie nieuwe Philips-hoofdtelefoons onthuld. Het gaat hier om een over-ear-hoofdtelefoon en twee true wireless-modellen.

De Philips T5505 en T8505 zijn de eerste twee true wireless-hoofdtelefoons. We zien dergelijke modellen steeds vaker voorbijkomen en ze zijn bijzonder populair. Het zijn simpelweg twee oordopjes die volledig draadloos met elkaar en bijvoorbeeld je smartphone met elkaar communiceren: er komt geen draadje aan te pas. De verbinding wordt middels Bluetooth 5.0 opgezet voor een stabiele connectie. Verder beschikken de twee modellen over de integratie met Google Assistant en Siri. De accu in de Philips T5505 zorgt vier-en-een-half uur uur luisterplezier wanneer de active noise cancelling is ingeschakeld. De T8505 gaat vijf uur mee met deze functie ingeschakeld. Zonder ANC gaat dit model een uurtje langer mee. Middels de oplaadcase kan dit worden verlengd tot achttien uur. De adviesprijs voor de Philips T5505 is €149,99 en voor de T8505 €199,99 en zijn beschikbaar vanaf oktober.

Daarnaast heeft de fabrikant ook de Philips H9505-hoofdtelefoon onthuld. Ook dit model is een draadloze uitvoering en beschikt ook over Bluetooth 5.0 met Google Fast Pair. Net als de true wireless-modellen beschikt deze hoofdtelefoon ook over active noise cancelling. De aanwezige accu zorgt voor twintig uur aan luisterplezier met de noise cancelling ingeschakeld. De H9505 is voorzien van een HRA-certificering voor de weergave van 24-bit/96kHz-audio. De adviesprijs is €249,99 en zal vanaf november in de winkels liggen.