Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Tijdens de IFA-beurs in Berlijn zijn onder andere de nieuwe Acer Swift 5- en Swift 3-laptops onthuld. Deze nieuwe modellen worden in verschillende configuraties op de markt gebracht en zijn voor het eerst voorzien van een Tiger Lake-processor.

Naast de nieuwe Tiger Lake-processor, maakt Acer nu ook gebruik van het Intel Evo-certificaat. Dit houdt in dat Acer voldoet aan de kwaliteitsstandaarden die door Intel worden opgelegd. Hier valt onder andere het snelladen van de accu en een batterijduur van minimaal negen uur, maar ook WiFi 6 en de ondersteuning voor Thunderbolt 4.

De Acer Swift 5 is de duurdere uitvoering en is voorzien van een 14-inch touchscreen met een Full HD-resolutie. Het scherm is voorzien van Corning Gorilla Glass met een antimicrobiële laag. Dit zorgt ervoor dat er minder schadelijke bacteriën op het scherm achterblijven wanneer je het aanraakscherm gebruikt. De Swift 5 is met zijn gewicht van maar 1 kilogram een erg lichte laptop en heeft volgens de testen van Acer een accuduur van 17 uur. De laptop zal voor de adviesprijs van €1.100 vanaf oktober verkocht worden.

De fabrikant brengt twee varianten uit van de Acer Swift 3. Zo is er een 13,5- en een 14-inch uitvoering ontwikkeld. Het kleinste model heeft een beeldverhouding van 3:2 en weegt met 1,19 kilogram vreemd genoeg iets zwaarder dan de Swift 5. Daarnaast beschik je over een accu die het maar liefst 18 uur volhoudt. De startprijs van dit model zal beginnen op $799,99,-. De 14-inch uitvoering beschikt over een Full HD-scherm en is met zijn 1,2 kilogram bijna net zo zwaar als de kleinere uitvoering. De adviesprijs voor deze uitvoering start op $699,99. Helaas is er nog niet bekend wat de overige specificaties zijn van deze laptops.