Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Ook MSI heeft nieuwe producten getoond tijdens de IFA. Zo hebben ze nieuwe MSI Summit-laptops geïntroduceerd. Opvallend is dat de fabrikant dit keer is gegaan voor een zakelijk model in plaats van een gaminglaptop, iets waar MSI wel om bekendstaat.

MSI wil zich met de Summit E en Summit B meer richten op de zakelijke markt waar toch een krachtige laptop vereist is. De fabrikant brengt hiervoor 14-inch, 15-inch en een 13-inch convertible-laptop op de markt. De laatstgenoemde gaat onder de naam Summit E13 Flip, maar helaas heeft MSI hier nog geen verdere specificaties over vrijgegeven. We weten enkel dat de laptop is voorzien van de nieuwe Tiger Lake-processor. Dit geldt overigens voor alle Summit-modellen. Ook zijn de laptops voorzien van Thunderbolt 4.

De Summit E-modellen hebben minstens een Nvidia GTX 1650 Ti-videokaart aan boord, waarbij de Summit B-serie is voorzien van een geïntegreerde Xe-grafische chip. Deze zijn een stuk minder krachtig, maar wel een stuk goedkoper. De fabrikant heeft ook aangegeven dat de nieuwe MSI Summit-laptops minimaal 10 uur meegaan op een volle accu. Ook zijn ze voorzien van een touchscreen en biometrische scanners.

Helaas is er nog geen adviesprijs of exacte leverdatum bekend. Er wordt enkel aangegeven dat ze aan het eind van 2020 beschikbaar zullen zijn.