Doorgaan naar artikel
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Algemeen manager
Profiel

Augumented Reality, beter bekend als AR, is één van de functies waar Niantic veel nadruk op legt, maar spelers amper gebruik van maken. Waar Niantic zelfs echt zegt een AR-ontwikkelaar te zijn, gebruiken maar een heel klein handje vol spelers de functie op regelmatige basis. Wel is het de basis voor een rechtszaak. Volgens NantWorks, niet te verwarren dus met Niantic, gebruikt het bedrijf de gepatenteerde AR-technologie in de spellen Wizards Unite en Pokémon GO.

Waarom er nu ineens een rechtszaak komt rondom de gepatenteerde AR-technologie is onbekend. Niantic gebruikt de technologie al sinds 2012, toen Ingress verscheen. Het lijkt er dan ook op dat NantWorks niet echt een zaak heeft. Maar of dat echt zo is zal moeten blijken.

Wil je ons ook in deze tijd steunen en profiteren van exclusieve extra’s? Support ons dan via Patreon! Daarnaast vind je natuurlijk dagelijks het laatste gamenieuws, maar ook alles over Pokémon GO via onze vernieuwde pagina en op sociale media: Facebook en Telegram.