Doorgaan naar artikel
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Algemeen manager
Profiel

Onlangs hebben we een Mega Evolutie-onderzoek gehouden om te kijken wat jullie als spelers nu eigenlijk van dit nieuwe onderdeel vinden. Niet dat we echt een onderzoek nodig hadden, want jullie mening wordt veelvuldig gedeeld op Facebook. Maar dat het zo erg is hadden we niet verwacht.

46 procent van jullie heeft nog nooit een Pokémon ge-mega-evolueerd. Een bijna net grote groep heeft Beedrill als Mega Evolutie gemaakt. Dat betekent dus eigenlijk dat er een groep is die er helemaal nog niet mee bezig is, en een groep die in ieder geval de gratis evolutie al heeft gedaan. De overige cijfers voor deze vraag zijn als volgt:

  • Mega Charizard Y: 28%
  • Mega Charizard X: 25%
  • Mega Blastoise: 21%
  • Mega Vensuaur: 20%

We hebben ook gevraagd hoeveel van jullie nog nooit een Mega Raid hebben gedaan. Deze groep ligt een stukje lager. Dat is namelijk slechts 9 procent. 35 procent van jullie heeft er wel maar weinig gedaan, slecht één tot vijf. Dat is niet heel veel. Het kan echter zijn dat deze groep er normaal ook weinig doet. Dertien procent heeft er overigens meer dan twintig gedaan.

We vroegen jullie ook om een oordeel over de nieuwe gameplay en die is niet mild. Onder ruim 575 deelnemers werd een gemiddeld cijfer van 3.75 uitgedeeld. Dat is echt zeer laag. Zelfs voor de kritische Nederlanders.

We sloten af met de open vraag wat jullie er tot nu toe van vinden. De mening was duidelijk, het overgrote gedeelte gaf aan dat de tijdelijkheid hen niet beviel. Het enige wat we hierover kunnen zeggen is dat de tijdelijkheid iets is wat hoort. In de originele games blijft een mega evolutie alleen tijdens het gevecht.

Wat natuurlijk niet zo is in de originele games, is dat je iedere keer moet “betalen”. Dat is het tweede punt waar veel kritiek op is. En dat begrijpen we wel. De moeite en kosten zijn te hoog voor de korte duur. Tijdelijk zullen ze altijd blijven, maar de kosten / mechanieken kunnen nog anders.

Wil je ons ook in deze tijd steunen en profiteren van exclusieve extra’s? Support ons dan via Patreon! Daarnaast vind je natuurlijk dagelijks het laatste gamenieuws, maar ook alles over Pokémon GO via onze vernieuwde pagina en op sociale media: Facebook en Telegram.