Doorgaan naar artikel
Actrice Diana Rigg overleden – dit zijn haar meest iconische rollen
Jaime Andreas
Jaime Andreas
Algemeen manager
Profiel

Op 82-jarige leeftijd is Britse actrice Diana Rigg overleden. Rigg was een zeer bekend gezicht in de Britse entertainmentindustrie en won voor haar acteerprestaties onder andere een Tony-award en een Emmy-award. Het is verdrietig nieuws dat ze is overleden, maar ze laat een paar zeer iconische rollen en prachtige films achter om naar te kijken.

The Avengers<3>

Niet The Avengers waar je misschien aan denkt, maar eigenlijk net zo iconisch. The Avengers was namelijk een Britse spionage serie die science fiction en fantasie elementen combineerde met droge humor en spanning. Hierin speelde Diana Rigg de spion en vechtsportexpert, Emma Peel. Haar rol als Emma Peel, en daarmee Diana zelf, werd een wereldwijd feministisch icoon en groot popfiguur.

On Her Majesty’s Secret Service

In de zesde James Bond-film speelde Diana Rigg de Bond-girl Tracy. Ze speelde hier tegenover George Lazenby als James Bond. Tot op heden is dit de enige vrouw die ooit met James Bond getrouwd is geweest. Het huwelijk was van korte duur, maar het telt.

Rebecca

Diana Rigg won een Emmy voor haar rol als Mrs. Danvers in de miniserie Rebecca uit 1997. Hierin speelde ze een gepikeerde en enigszins vervelende huishoudster die de man des huizes bleef herinneren aan zijn overleden vrouw en daarom het leven van zijn nieuwe bruid nogal zwaar maakte.

Evil Under the Sun

Evil Under the Sun is een verfilming van een beroemd Agatha Christie boek over de bekende detective Hercule Poirot. De detective die ook de hoofdrol had in Murder on the Orient Express uit 2017. Evil Under the Sun gaat over een moord op een heel exclusief eiland voor rijke mensen. Hercule Poirot is daar om uit te vogelen wie de moord heeft gepleegd. In deze film speelt Diana Rigg een rijke actrice.

Game of Thrones

Veel mensen kennen Diana Rigg tegenwoordig voornamelijk van haar onvergetelijke rol in Game of Thrones. Hierin speelde ze Olenna Tyrell, ook wel Lady Olenna of “The Queen of Thorns”. Ze is de oma van Loras en Margaery en de kracht achter huis Tyrell. Ze is een dame die zeker niet op haar mond gevallen is. Diana zei over haar rol in Game of Thrones: ‘I wasn’t aware I was getting involved in something so huge. I really had no idea. She (Lady Olenna) is also pretty evil; I’m good at evil.’ Ze vertolkte deze rol van 2013 tot 2017 en werd genomineerd voor een Emmy voor beste gast-actrice in een drama serie.