Doorgaan naar artikel
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Algemeen manager
Profiel

We krijgen op de redactie regelmatig (tientallen keren per dag) vragen van jullie over Pokémon GO. Vaak zijn dit zaken die een korte toelichting betreffen, maar vandaag is het tot nu toe allemaal over de ARCore-bug. ARCore is een extra stukje software dat spelers nodig hebben op Android om AR+ te gebruiken en het lijkt er op dat (voornamelijk) bezitters van een Samsung Galaxy S10 een melding krijgen wanneer ze een Pokémon willen vangen dat er een update van ARCore beschikbaar is.

Die is er echter niet het geval en de melding blijft terugkomen. Op dit moment kun je helaas niets anders doen dan ARCore uitschakelen om de ARCore-bug weg te krijgen:

  • Settings
  • Apps
  • Google Play Services for AR
  • Hier kun je de App uitschakelen

Niantic heeft het probleem nog niet op de lijst met bugs staan, maar is deze week ook vrij. Mogelijk kan er dus pas volgende week naar een oplossing anders dan de bovenstaande gekeken worden.

Wil je ons ook in deze tijd steunen en profiteren van exclusieve extra’s? Support ons dan via Patreon! Daarnaast vind je natuurlijk dagelijks het laatste gamenieuws, maar ook alles over Pokémon GO via onze vernieuwde pagina en op sociale media: Facebook en Telegram.