Doorgaan naar artikel
Unhinged
Anna Huiberts
Anna Huiberts
Algemeen manager
Profiel

Conclusie

Voor Russel Crowe is Unhinged zeker een must-watch, maar meer dan een simpele roadrage-thriller is dit niet.

De nieuwste film met Russel Crowe, Unhinged, is een thriller vol moord, spannende achtervolgingsscènes en auto-ongelukken. In Unhinged volg je Rachel (Caren Pistorius), een alleenstaande moeder die vast komt te zitten in het drukke verkeer. Wanneer een chauffeur voor haar niet gaat rijden bij een groen stoplicht, laat ze haar onvrede al toeterend blijken. Deze chauffeur (Russel Crowe) blijkt echter een gevaarlijke psychopaat te zijn die haar niet zomaar zal laten gaan.

In het openingsstukje begint de film al erg chaotisch. In een paar minuten proberen de makers met snelle bewerkingen en een luide soundtrack duidelijk te maken dat er veel woede plaatsvindt in het verkeer in Amerika. Vervolgens krijgen we in de eerste scène te zien dat Crowe’s karakter inderdaad een psychopaat is. De dertig minuten die daarna volgen zijn vrijwel exact wat er in de trailer getoond was. Hierdoor is het eerste deel van de film erg traag, vooral als je nagaat dat hij niet langer is dan anderhalf uur. En juist in dit deel van de film wordt een van de bloederigste moorden gepleegd. Omdat deze scène ook in de trailer zit, weet je als kijker al dat dit gaat gebeuren, waardoor het een stuk minder indrukwekkend is. 

Hierna pakt de film toch wat meer spanning op. Dit komt vooral door het goede acteerwerk van Russel Crowe en Caren Pistorius. Ondanks dat beide karakters niet heel erg goed uitgewerkt zijn, zie je dat de acteurs het onderste uit de kan halen als het gaat om karaktervorming. Unhinged is op zichzelf een simpele thriller. Wat de film toch boeiend maakt zit hem in de goed gefilmde achtervolgingsscènes en het karakter van Crowe. Deze film is het kijken waard vanwege zijn acteerwerk. Hij weet de kijker mee te slepen in zijn geschifte en enge gedachten en hij laat het hartje sneller kloppen van elke actie- en thriller-fanaat. 

Voor een geweldige thriller kan je beter ergens anders zoeken, voor een spannende film met een gestoorde Russel Crowe en een paar bloederige moorden is Unhinged perfect geschikt.