Doorgaan naar artikel
Thom van den Hork
Thom van den Hork
Hoofdredacteur / Lead Developer
Profiel

Net zoals heel veel andere game-evenementen kan ook PAX dit jaar niet plaatsvinden. Gelukkig is de techniek tegenwoordig zover dat het wel mogelijkheid is om dit soort beurzen digitaal te organiseren. PAX heet deze keer dan ook PAX Online en zal gehouden worden van 12 september tot en met 20 september. Vanavond was de Gearbox PAX Digital Showcase en daarin werd de Borderlands 3 next-gen-versie aangekondigd.

De game zal op de PlayStation 5 en Xbox Series X te spelen zijn met een 4k-resolutie en 60fps. Het mooie is dat je een gratis upgrade krijgt als je het spel al bezit op de Xbox One of PlayStation 4. Ook alle aangekochte content en je savegames worden overgezet naar je nieuwe console en dat is natuurlijk prachtig nieuws. Wat ook nieuw is voor de next-gen-versie, is de toevoeging van lokale co-op voor vier spelers tegelijkertijd. Dit is alleen mogelijk door de kracht van de nieuwe consoles. Ook krijg je de mogelijkheid om te kiezen voor een verticaal split-screen in plaats van horizontaal. Die laatste optie komt ook naar de PlayStation 4 en Xbox One via een gratis update.

Later dit jaar komt er ook nog extra content in de vorm van een nieuwe game-modus en nieuwe skill trees voor de Vault Hunters. Al met al is het behoorlijk wat nieuws voor Borderlands 3.