Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Apple heeft tijdens een live-evenement de Apple Watch Series 6 en Apple Watch SE geïntroduceerd, waarbij het bij de laatstgenoemde om een goedkoper model gaat. De fabrikant heeft bij het nieuwe model enkele nieuwe features toegevoegd en het horloge is in meerdere kleuren verkrijgbaar.

Waarbij je voorheen kon kiezen tussen een zwarte of een zilveren uitvoering heb je nu ook de keuze uit blauw, goud en rood. In deze kleuren zijn ook bandjes beschikbaar zodat je alles in één geheel kunt dragen. Onder de nieuwe functies valt onder andere de saturatiemeter waarmee de hoeveelheid zuurstof in het bloed gemeten kan worden. Onder de motorkap is het slimme horloge voorzien van de krachtige S6 dual core-processor die volgens Apple tot wel 20% sneller is dan zijn voorganger. Dit geeft als resultaat dat de apps 20% sneller start dan dat je gewend was met de voorganger en dat zonder verlies van de accuduur. Het nieuwe model is tevens voorzien van een retina-scherm waardoor alles nog scherper wordt weergegeven en alles beter te zien is in de buitenlucht.

Apple heeft ook de goedkopere Apple Watch SE onthuld. De prijs ligt een stuk lager, maar in ruil daarvoor worden enkele features verwijderd die je met de Series 5 of 6 wel zou hebben. Wat het design betreft zal deze gelijk zijn als de duurdere uitvoering en het is zelfs voorzien van een retina-scherm. Ook zijn er enkele onderdelen verbeterd waaronder de speaker, microfoon en Bluetooth 5.0

Het besturingssysteem WatchOS 7 zal het standaard besturingssysteem zijn dat op de horloges zal draaien. Voorgaande modellen vanaf de series 3 kunnen ook WatchOS 7 installeren en gebruikmaken van onder andere nieuwe wijzerplaten en de mogelijkheid om een gezinsconfiguratie in te stellen. Hiermee kan het horloge ook door andere gezinsleden worden gebruikt zonder dat ze een iPhone dienen te hebben. WatchOS 7 is vanaf 16 september te downloaden.

De Apple Watch Series 6 komt vrijdag uit voor de prijs van €429 zonder 4G. Met dataverbinding kost het horloge €529. De Watch SE komt eveneens vrijdag uit voor de adviesprijs van €299. Met dataverbinding kost het model €349.

Apple Watch Series 6