Doorgaan naar artikel
Sony Xperia 5 II geïntroduceerd
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Sony heeft een nieuw model op de markt gebracht in de Xperia-serie. Eerder dit jaar hebben ze de Sony Xperia 1 II uitgebracht, hun vlaggenschip op dit moment. De Sony Xperia 5 II is zojuist geïntroduceerd als smartphone met hoge specificaties.

De nieuwe smartphone is voorzien van snelle camera’s die zijn ontwikkeld met de technologie van de professionele Sony Alpha camera’s waarmee ze tot wel 20 foto’s per seconde kunnen schieten. Door de snelle berekening van focus en licht krijg je daarbij altijd scherpe plaatjes. Er zijn drie lenzen ZEISS-objectieven aanwezig waarmee onder andere 4K-beelden met 120 frames per seconden gefilmd kan worden.

De smartphone heeft een 21:9 CinemaWide 6,1-inch FHD + HDR OLED-scherm zonder inkepingen voor bijvoorbeeld de frontcamera. Het scherm heeft een verversingssnelheid van 120Hz en 240Hz Motion Blur waardoor het toestel ook uitermate goed geschikt is voor gaming. Vooral wanneer je een directe verbinding kunt opzetten met je Dualshock 4 controller. Daarnaast is de Xperia 5 II voorzien van een Quallcomm Snapdragon 865 en beschikt deze over 5G-connectiviteit.

De Sony Xperia 5 II is medio oktober beschikbaar in de kleuren zwart en blauw. Hij wordt verkocht voor de adviesprijs van €899,-.

Sony Xperia 5 II