Doorgaan naar artikel
NWTV-redactie
NWTV-redactie
Profiel

Conclusie

Het Sirfetch'd-deck zit aardig in elkaar, maar eigenlijk komt dat vooral door Sirfetch'd zelf. Met deze kaart kun je redelijk gemakkelijk meerdere keren 180 schade laten toebrengen tegen andere theme-decks. Met Sirfetch'd houdt het daarna ook een beetje op en zelfs die is met zijn 130 HP en benodigde energy kosten niet bruikbaar in een competitief deck. Een leuke theme-deck, meer niet.

Enkele weken geleden verschenen twee nieuwe decks voor de Pokémon Sword & Shield-reeks van de Pokémon-kaarten. Wij mochten aan de slag met het Pokémon Trading Card Game Sirfetch’d-deck. En de vraag is natuurlijk of deze set ook echt weet te boeien.

Inhoud:

Net als altijd vind je in het doosje een deck van 60 kaarten waaronder 1 holografische kaart, een online code-kaart waarmee je dit deck online kunt gaan spelen, een handleiding van het spel, een halve papieren speelmat, een mooie plastic munt met in dit geval Sirfetch’d er op, een kartonnen deck box, kartonnen damage counters en kartonnen status fiches.

Het deck:

Dit deck maakt enkel gebruik van fighting energy en bevat ook enkel Pokémon met dit type. De Sirfetch’d kaart is voor een theme-deck redelijk krachtig, voor 3 energy kun je 180 schade doen waarna je Sirfetch’d wel van de actieve plaats moet halen om deze aanval opnieuw te mogen gebruiken. Vooral goed in combinatie met Switch of een andere manier van gratis retreat dus. Andere noemenswaardige kaarten in dit deck zijn Passimian die met “Call for family” een fijne beginner is. Hiermee mag je namelijk 2 basis Pokémon uit je deck halen en op je bench plaatsen. Sudowoodo is ook een fijne kaart die het je tegenstander nog behoorlijk lastig kan maken als deze niet in 1 keer wordt uitgeschakeld. Met de aanval ‘flail’ doet deze namelijk 10 schade x het aantal damage counters, wat met zijn 100 HP voor 1 enkele energy kan oplopen tot 90 schade.
De andere kaarten zijn niet heel interessant te noemen. Dugtrio die voor 2 energy 70 schade kan doen en Hippowdon die voor 4 energy 150 schade kan doen, zijn naar mijn mening respectievelijk te zwak en te traag.

Trainers en supporters:

In dit deck vind je wederom een aantal ontzettend goede supporter-kaarten zoals Professor’s Research, Sonia en Bird Keeper (die Sirfetch’d naar de bank brengt!). Verder kunnen Bede en Turbo Patch goed zijn in combinatie met de trage Hippowdon. Verder nog Hop, Switch, Pokémon Catcher en Great Ball, die allen prima zijn maar niet altijd even bruikbaar.

Het Pokémon Trading Card Game Sirfetch’d-deck is een leuk deck, maar vooral goed door de aanwezigheid van Sirfetch’d zelf.

Zelf deze set aanschaffen? Haal hem dan bij Bol.com.

Deze review is geschreven door Dennis Weel, expert op het gebied van Pokémon-kaarten en gastredacteur van NWTV.