Doorgaan naar artikel
Niantic voegt nieuwe Castform-shinies toe aan Pokémon GO-code
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Een veelgehoorde klacht van spelers als er een nieuwe shiny aan de game wordt toegevoegd is, deze zijn echt lelijk. En we moeten de spelers gelijk geven. Er bestaan zeker mooie, maar ook zeer lelijke shinies. De eerste generaties Pokémon hebben hun shiny-kleuren niet gekregen omdat The Pokémon Company deze kleuren koos, maar omdat een algoritme deze kleuren uitkoos. Zeker op de oudere schermen met slechts een beperkt aantal kleuren was lang niet alles echt mogelijk.

Tegenwoordig bepaalt The Pokémon Company gewoon zelf de kleur, maar uit de oudere generaties waren er drie Pokémon die nog helemaal geen shiny hadden, tot begin dit jaar. Het gaat dan om de Castform-shinies. Sindsdien hebben ze een eigen shiny-kleur en die is zojuist eindelijk aan Pokémon GO toegevoegd:

Dit hoeft helemaal niets te betekenen, maar nagenoeg alle shiny-Pokémon zaten al in de code, maar de Castform-shinies nog niet. Die zitten er nu wel in. Of dit betekent dat we ze ook in Pokémon GO kunnen verwelkomen is onduidelijk. De gewone Castform is al shiny te krijgen overigens.

Wil je ons ook in deze tijd steunen en profiteren van exclusieve extra’s? Support ons dan via Patreon! Daarnaast vind je natuurlijk dagelijks het laatste gamenieuws, maar ook alles over Pokémon GO via onze vernieuwde pagina en op sociale media: Facebook en Telegram.