Doorgaan naar artikel
Bekijk nieuwe Demon’s Souls-gameplay naast die van de PS3-versie
Rutger Engel
Rutger Engel
Hoofdredacteur
Profiel

Een leuke verrassing van het spectaculaire PlayStation 5-evenement was dat de remake van de game die een heel genre begon, een launchtitel voor de PlayStation 5 bleek te zijn. De Demon’s Souls-gameplay die we tijdens de showcase te zien kregen, is nu door een speler zelf naast gameplay van de PS3-versie gelegd. Hij heeft het tutorial-gebied zoveel mogelijk nagespeeld zoals dat in de demo gedaan is, waardoor we perfect kunnen zien wat er allemaal veranderd is.

Meteen valt het indrukwekkende werk van Bluepoint op. Doffe gebieden zijn tot leven gekomen, zonder dat de ongelooflijk grimmige sfeer van het spel verloren gaat. We kunnen niet wachten om dit meesterwerk op de PlayStation 5 te gaan spelen en we hopen van harte dat er naast een grafische poetsbeurt, ook de nodige Quality of Life-changes zijn gedaan die de speelervaring zullen verbeteren.

Demon’s Souls verschijnt in Nederland op 19 november gelijktijdig met de komst van de PlayStation 5. Lees hier over wat je allemaal kan verwachten bij de launch.