Doorgaan naar artikel
Pathé brengt Netflix-film The Trial of the Chicago 7 naar het witte doek
Anna Huiberts
Anna Huiberts
Algemeen manager
Profiel

Vanaf 1 oktober zal er een Netflix Original op het witte doek te zien zijn. Pathé gaat The Trial of the Chicago 7 van 1 tot en met 10 oktober in een ‘limited release’ in alle Pathé- en Euroscoop-bioscopen draaien. Je kan de film dan ook twee weken voor de Netflix-release kijken, daar zal het namelijk pas vanaf 16 oktober te zien zijn. 

The Trial of the Chicago 7, wat gebaseerd is op een waargebeurd verhaal, gaat over het protest tegen de Democratische Nationale Conventie van 1968. Wat bedoeld was als een vreedzaam protest, escaleerde tot een gewelddadige botsing met de politie en de Nationale Garde. De organisatie van het protest, waaronder Abbie Hoffman (Sacha Baron Cohen), Jerry Rubin (Jeremy Strong), Tom Hayden (Eddie Redmayne) en Bobby Seale (Yahya Abdul-Mateen II), werden beschuldigd van samenzwering om een rel uit te lokken. Het proces dat daarop volgde was een van de meest beruchte in de geschiedenis. 

Deze film zal als één van de eerste in Nederland een  bioscooprelease krijgen. Mariage StoryThe Irishman en The Two Popes gingen The Trial of the Chicago 7 vorig jaar voor. Als je interesse hebt om The Trial of the Chicago 7 in de bioscoop te zien, zou je vanaf vandaag al tickets kunnen halen op de website van Pathé.