Doorgaan naar artikel
Blizzard heeft World of Warcraft: Shadowlands uitgesteld en dat is goed nieuws
Rutger Engel
Rutger Engel
Hoofdredacteur
Profiel

Geweldig nieuws voor fans van de grootste MMORPG ooit gemaakt: Blizzard heeft World of Warcraft: Shadowlands uitgesteld tot “later dit jaar”.

Mocht je minder betrokken zijn bij het spel, dan vraag je je misschien af waarom wij (en een groot deel van de fanbase) hier zo blij om zijn. De meest recente uitbreiding, Battle for Azeroth, was één grote ramp. Blizzard staat sinds de jaren 90 bekend om de filosofie dat kwaliteit altijd boven kwantiteit staat en dat een haastig afgemaakt spel uitbrengen, nooit de juiste oplossing is. De afgelopen jaren is dit, met name bij World of Warcraft, niet langer het geval geweest, waarschijnlijk deels door de invloed die Activision op het bedrijf uitoefent. Vanuit Activision kwam het mandaat dat men vooral met minder budget, meer games uit moest gaan brengen

De beta van World of Warcraft: Shadowlands is een rotzooitje geweest en een maand voor de oorspronkelijke release van 27 oktober zijn er nog veel te veel kapotte onderdelen of punten waar de balans volledig ontbreekt. Het overgrote deel van de community wil koste wat het kost dolgraag een tweede ramp als Battle for Azeroth voorkomen, dus worden zij, en ook wij, blij van het nieuws dat Blizzard er nog iets langer de tijd voor neemt.

Vind je het wachten veel te lang duren? Vanaf 13 oktober gaat de zogeheten “pre-patch” live, waarin updates voor alle klassen alvast beschikbaar worden gesteld en in dit geval ook het hele leveling-systeem op de schop wordt genomen. Je hoeft je tot de vertraagde release dus niet te vervelen.

Zodra de nieuwe releasedatum bekend wordt gemaakt, lees je het uiteraard op NWTV.