Doorgaan naar artikel
Nickelodeon Kart Racers 2
Erwin Voorn
Erwin Voorn
Eindredacteur
Profiel

Conclusie

Nickelodeon Kart Racers 2 is op alle fronten beter dan zijn voorganger en best tof voor jonge gamers die fan van Nickelodeon zijn. Voor de oudere gamers is dit spel best geinig om even een paar uurtjes te spelen, maar niet meer dan dat.

In 2018 kwam GameMill Entertainment met Nickelodeon Kart Racers, een kartgame met daarin de personages uit enkele Nickelodeon-series. Helaas bood die game in zijn totaliteit te weinig om een onuitwisbare indruk achter te laten. Nu gaan ze in de herkansing met Nickelodeon Kart Racers 2. Weet deze game wel een redelijke indruk achter te laten?

In dit tweede deel is het aantal beschikbare coureurs opgeschroefd van twaalf naar dertig. Uiteraard zal je veel bekende personages tegenkomen; van Jojo Siwa tot Aang uit Avatar: The Last Airbender en van de Teenage Mutant Ninja Turtles tot Spongebob Squarepants. Jonge gamers die graag naar Nickelodeon kijken, zullen genieten van het veelzijdige aanbod.

Qua singleplayer-modi is Nickelodeon Kart Racers 2 iets uitgebreider dan zijn voorganger. Uiteraard kan je weer kiezen om aan een Grand Prix mee te doen. Er zijn acht cups om uit te kiezen met elk vier racebanen in drie moeilijkheidsgraden. Uiteraard probeer je in elke race eerste te worden om zo de meeste punten te pakken en uiteindelijk op de hoogste trede van het podium te eindigen. Je kent het wel als je weleens Mario Kart hebt gespeeld. De overige modi bestaan uit een enkele race, time trial, specifieke uitdagingen en de Arena. Die laatste is te vergelijken met de Balloon Battle-modus uit Mario Kart. Verder bevat de game nog lokale splitscreen en online multiplayer.

Ook op gameplaygebied is dit tweede deel iets uitgebreider. Je kunt nu namelijk een soort pitcrew samenstellen uit nog eens zeventig extra personages. Je team bestaat uit een chief, technicus en monteur en deze drie geven je extra bonussen tijdens de races. Zo kan je bijvoorbeeld een korte snelheidsboost krijgen of een extra powerup bemachtigen wanneer je over een kistje rijdt. De chief-bonus activeer je door over groen slijm te rijden, slijmmunten te bemachtigen of trucjes uit te halen bij springschansen. De bonus van de technicus en monteur activeert het spel zelf, afhankelijk van het soort bonus dat gekoppeld is aan dat personage, waarna er een korte afkoelingsperiode volgt. Er is behoorlijk wat keuze en je kunt de bonussen selecteren die een aanvulling zijn op jouw speelstijl. Een leuke toevoeging, die voor wat meer spektakel tijdens de races zorgt.

Met de slijmmunten die je verdient tijdens het spelen, kun je extra kartonderdelen kopen in de garage. De motor, de wielen en de uitlaat geven elk een bonus aan de statistieken topsnelheid, turbo, sturen en driften. Kies het onderdeel die jouw favoriete speelstijl het beste ondersteunt voor maximaal effect. Zeker op de hoogste moeilijkheidsgraad is het belangrijk om hier wat aandacht aan te schenken.

Al met al is Nickelodeon Kart Racers 2 op alle fronten verbeterd ten opzichte van het eerste deel. Toch komen we niet verder dan ‘een best geinige kartgame’. De personages, racebanen en power-ups zijn tof voor de jonge gamers, maar doet ons gewoon niet zoveel. Voor gezinnen met jonge kinderen is dit zeker een leuke game om eens te proberen, al is de €40,- die dit spel kost best wel wat aan de hoge kant. Zeker op de Nintendo Switch is er met Mario Kart 8 Deluxe een betere kartgame te vinden. Ook Meow Motors is, ondanks het ontbreken van een online multiplayer, wat ons betreft een leukere kartracer dan dit spel.

Nickelodeon Kart Racers 2 is voor deze review gespeeld op Xbox One. De game is daarnaast verkrijgbaar voor PlayStation 4, Nintendo Switch en pc.