Doorgaan naar artikel
Thom van den Hork
Thom van den Hork
Hoofdredacteur / Lead Developer
Profiel

We kennen Nacon natuurlijk allemaal van de verschillende PlayStation-accessoires, maar nog niet zo lang geleden hebben ze aangegeven ook apparatuur voor de Xbox te gaan ontwikkelen. Vandaag heeft het bedrijf verschillende Xbox-accessoires onthuld.

MG-X

De MG-X is speciaal ontworpen voor Xbox Game Pass en is dus te gebruiken in combinatie met je Android-telefoon. De controller werkt met een toestel dat een scherm heeft van maximaal 6,7 inch en biedt alle functies die de officiƫle Xbox-controller ook heeft. De verbinding loopt via Bluetooth en de ingebouwde accu gaat tot 20 uur mee.

MG-X Pro

Ook de MG-X Pro is speciaal bedoeld voor Xbox Game Pass, maar dit apparaat heeft meer weg van de standaard controller van de Xbox One.

Revolution X

De Revolution X is vergelijkbaar met de Revolution Pro Controller 3, maar dan speciaal gemaakt voor de Xbox Series X|S. Dat houdt in dat je eigen profielen kunt maken, gewichten kunt gebruiken om de controller zwaarder te maken en de sticks kunt aanpassen. Het is niet helemaal duidelijk of het apparaat ook draadloos te gebruiken is, maar het lijkt er niet op.

Pro Compact

De Pro Compact is voor iedereen die op zoek is naar een controller met programmeerbare knoppen en waar je zaken kunt aanpassen als triggergevoeligheid en instellingen voor de sticks. Voor de rest is de controller wat compacter dan de Revolution X en zal hoogstwaarschijnlijk ook wat goedkoper zijn.

De Xbox-accessoires moeten begin volgend jaar verschijnen en hopelijk weten we dan ook wat ze moeten gaan kosten.