Doorgaan naar artikel
Rutger Engel
Rutger Engel
Hoofdredacteur
Profiel

Conclusie

De Logitech G733 rust lekker op je hoofd doordat het zo licht is en het is makkelijk te gebruiken. Als we echt moeten zeuren, dan zouden we kunnen zeggen dat er zeker headsets te vinden zijn met beter geluid. Daarvoor zal je natuurlijk ook wel dieper in de buidel moeten tasten, dus we kunnen het de G733 eigenlijk ook niet kwalijk nemen.

De Logitech G733 moet een mooier alternatief zijn naast al het levenloze zwart dat je maar vaak ziet bij headsets. Met verschillende kleuren om uit te kiezen en daarnaast ook nog RGB-verlichting, moet het dit stukje hardware wat aantrekkelijker voor het oog maken. Of dat gelukt is en de kwaliteit daarbij in orde is, lees je in onze review.

Meteen valt op dat de draadloze G733 er inderdaad fraai uitziet, maar dat het plastic ook wel wat goedkoop en zwakjes aanvoelt. Persoonlijk vinden wij dit absoluut geen probleem, al helemaal niet omdat je er niets van merkt als het eenmaal op je hoofd zit. Sterker nog: houd je van een erg lichte headset waar je weinig last van hebt, dan is de G733 een waar genot. Zelfs headsets die we voorheen als lekker licht hadden ervaren, voelen na het dragen van dit model enorm zwaar aan. Geniet je echter van het premium-gevoel van een robuuste headset, dan zou je in dit geval bedrogen uitkomen.

Het geluid is precies wat je van de prijsklasse van ongeveer €150,- mag verwachten. De lage bas komt prima over en zo ook de hoge noten: voor zowel geluid in games, Discord-chats met vrienden en muziek zit je met de G733 gebakken. Het is prima geluid, maar het is tegelijkertijd niet zo rijk als een model van rond de €250,-. Ben je dus een gigantische audiofiel, dan zal je nog iets dieper in de buidel moeten tasten.

Over de accu. De doos zegt dat de accu achttien uur mee zal gaan en alhoewel we dat zelf nooit helemaal gehaald hebben, scheelt het zeker niet veel. Laad je de headset goed op, dan kan je hem zonder twijfel de hele dag gebruiken. Het fijne is dat je hem ook gewoon met een kabeltje aan je pc aan kan sluiten. Dan kan je hem tegelijkertijd gebruiken en opladen, dus je zal nooit in de problemen komen. Draadloos maakt de headset verbinding met een USB dongle die je ook makkelijk in je console kan steken. Ga je even over op de Nintendo Switch? Steek de dongle erin en het werkt meteen.

Al met al is de Logitech G733 een fraaie headset waar we eigenlijk alleen maar positief over kunnen zijn. Hij ziet er mooi uit, het geluid is wat je van de prijsklasse kan verwachten, hij is zo ongelooflijk licht dat andere headsets in vergelijking nooit meer comfortabel kunnen voelen en hij is makkelijk op alles te gebruiken. Zoek je een draadloze headset binnen dit segment, dan is het een echte aanrader.