Doorgaan naar artikel
iPhone 12 eindelijk onthuld
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

We hebben er langer op moeten wachten dan voorgaande jaren, maar de iPhone 12 is eindelijk onthuld. Tijdens een live-event kondigde Apple hun nieuwste modellen aan.

Het nieuwe model komt maar liefst in vier verschillende modellen, waaronder een kleine variant in de vorm van de iPhone 12 mini. Ze hebben daarbij een vernieuwd model gekregen waardoor de buitenrand is voorzien van een metalen band zoals we al kenden van de iPhone 4 en 5. De schermranden zijn daarbij ook dunner zodat je meer schermoppervlakte hebt.

De mini-uitvoering heeft een scherm van 5,4-inch, maar beschikt niet over een OLED-display. Dit geldt voor de andere drie modellen wel. De iPhones zijn voorzien van de A14 Bionic chip van Apple. Daarnaast zijn ze ook voorzien van een 5G-chip. Ook is de bestendigheidsnorm verhoogd. De toestellen zijn namelijk voorzien van het IP68-certificaat. Dit houdt in dat ze waterdicht zijn tot een diepte van 6 meter tot wel 30 minuten lang. Het camerasysteem is eveneens verbeterd waardoor er nog scherpere foto’s gemaakt kunnen worden. Ook bij minder lichtinval.

De iphone 12-modellen zijn verkrijgbaar met 64GB, 128GB en 256GB opslagruimte. Ze worden geleverd in de kleuren blauw, groen, zwart en wit. De adviesprijs voor de iPhone mini begint op €809, die van de grotere uitvoering begint op €909. Vanaf 16 oktober is de iPhone 12 te bestellen en hij wordt vanaf 23 oktober geleverd. De iPhone mini is te bestellen vanaf 6 november en wordt verscheept op 13 november.