Doorgaan naar artikel
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Algemeen manager
Profiel

Met een nieuwe console, komt natuurlijk ook nieuwe software. Dat is ook zo voor de PlayStation 5 en zojuist is geheel uit het niets een video verschenen waarin voor het eerst de PlayStation 5-software wordt getoond. In de video gaat de voice-over in op verschillende zaken van de console. Wat direct opvalt is dat wanneer je de console uit standby haalt, rustmodus genoemd op de PlayStation 5, je direct verder kunt met een spel. De tijden die de console nodig heeft om te laden zijn veelbelovend!

Verder toont Sony verschillende functies die het spelen van games alleen maar beter moet maken qua ervaring, zoals het zien van wat voor activiteiten je in een game kan doen en hoe lang ze ongeveer zullen duren. Ook krijgen we een eerste blik van het hoofdmenu en de winkel. Die laatste maakt nu onderdeel uit van het menu en is geen losse app meer.

De PlayStation 5 verschijnt op 19 november in Nederland en op 12 november op een hoop andere plekken buiten Europa. Tegen die tijd zal er dus meer duidelijk worden over de console en de PlayStation 5-software.