Doorgaan naar artikel
Britt Luttik
Britt Luttik
Algemeen manager
Profiel

Iedere aflevering van Night City Wire verklapt meer details over wat we op 19 november kunnen verwachten wanneer Cyberpunk 2077 eindelijk uitkomt. In Night City Wire: Episode 4 wordt een belangrijk onderdeel uitgebreid besproken: voertuigen. In Rides of the Dark Future, worden verschillende auto’s en motoren geïntroduceerd. Er zijn verschillende typen zoals de prijsbewuste Economy, luxeuze Executive, monsterlijke Heavy Duty-trucks, Sport en Hypercar. Ieder voertuig is uniek en bevat zijn eigenschappen, maar we zien ook iconische bestaande voertuigen terug in de game. De klassieke Porsche 911 Turbo is nagebouwd in de game en wordt verbonden aan Johnny Silverhand, het personage gespeeld door Keanu Reeves. In de video geven de ontwikkelaars meer inzicht in de ontwikkeling van de auto’s, zoals het verwerken van verschillende motorgeluiden. Daarvoor heeft CD Projekt Red nauw samengewerkt met verschillende coureurs op de racebaan om zo een echte ervaring op te bouwen van auto’s die bijna letterlijk door de bocht vliegen.

Een ander belangrijk onderdeel dat in deze Night City Wire wordt besproken is de mode in Night City. Er zijn vier verschillende stijlen terug te vinden in kapsels, kleding, wapens en zelfs lichamelijke modificaties. Kitsch is de stijl waar het uiterlijk telt en getypeerd wordt door neonkleuren en chroom. Entropism is het gevolg van de 4th Corporate War, waardoor armoede uitbrak en mensen er alles aan doen om te overleven. Mode is een aspect waar ze dus eigenlijk niets om geven. Neomilitarism is de stijl van succesvolle mensen in het bedrijfsleven, die zich laten inspireren door het leger. Tot slot is Neokitsch de stijl die beroemdheden, rijke mensen en succesvolle zakenlieden over hebben genomen van het Neomilitarism. Ze laten het koude en het zakelijke achter en vervangen dit met de originele inspiratie uit de Kitsch-stijl.

Tot slot heeft CD Projekt Red aangekondigd dat Cyberpunk 2077 ook op 19 november op Google Stadia uitkomt. Eerder was al bekend dat een Stadia-versie onderweg was, maar meer tijd vergde vanwege het besturingssysteem waarop Stadia draait. Nu is zeker dat deze dezelfde releasedatum heeft als de andere platformen, en ook zijn pre-orders voor Google Stadia nu beschikbaar.