Doorgaan naar artikel
Sony gaat de PlayStation 5-ventilator van updates voorzien
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Profiel

Eigenaren van een PlayStation 4-console zullen het ongetwijfeld herkennen: op de meest onverwachte momenten lijkt het alsof je console ter plekke gaat opstijgen met een oorverdovend kabaal. Erg vervelend als je net vol in een emotionele cutscene zit of wanneer je belangrijke informatie krijgt voor het vervolg van je missie. Sony is dan ook vastbesloten om hier in de volgende generatie iets aan te doen. Eerder zagen we al dat de PlayStation 5 een behoorlijk grote ventilator tot zijn beschikking krijgt, maar nu heeft Sony ook in een interview bekendgemaakt dat het de PlayStation 5-ventilator in de toekomst van updates kan voorzien.

Door middel van sensoren op de APU en het moederbord, vergaart Sony veel informatie over de temperatuurhuishouding in de PlayStation 5. Met deze gegevens wil het bedrijf op zoek naar de beste configuratie van het koelsysteem. Ze houden precies bij hoe de temperatuur zich gedraagt bij verschillende games en het kan dus zomaar zo zijn dat na een systeemupdate je plots veel minder geluid zult horen.

Uit verschillende previews blijkt dat de Xbox Series X een enorm stille console wordt en eigenlijk kan Sony in deze niet achterblijven. Het bedrijf is echter nog niet naar buiten gekomen met data over geluidsproductie. Ook is er nog geen console in handen van journalisten.