Doorgaan naar artikel
Ubisoft geeft een kijkje in de toekomst van Assassin’s Creed Valhalla
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Profiel

Over iets minder dan een maand kunnen we fijn de Viking uithangen in Ubisoft’s nieuwe Assassin’s Creed-game. Mocht je na het voltooien van het hoofdverhaal nog niet genoeg hebben gehad, dan heeft de Franse uitgever gelukkig nog meer voor je in petto. In de bovenstaande trailer krijg je te zien wat je in de toekomst van Assassin’s Creed Valhalla kunt verwachten.

Allereerst is er de Season Pass waarin je een drietal uitbreidingen te wachten staat:

  • The Legend of Beowulf quest: Een exclusieve missie waarin spelers de gruwelijke waarheid achter de legende van Beowulf ontdekken. Deze missie is vanaf de lancering van Assassin’s Creed Valhalla speelbaar.
  • Uitbreiding 1 – Wrath of the Druids (voorjaar 2021): In dit avontuur reizen spelers af naar Ierland waar zij de geheimen achter een eeuwenoude cult van druïdes ontrafelen. Omgeven door Gaelische mythen en folklore, moeten spelers zich een weg zien te vechten door het Ierse landschap om macht te verzamelen onder de Gaelische koningen.
  • Uitbreiding 2 – The Siege of Paris (zomer 2021): Tijdens dit avontuur krijgen spelers de kans om de meest ambitieuze Vikingstrijd ooit te herleven: de aanval op Parijs. Infiltreer de stad, neem de Seine over, ontdek vijandige geheimen en vorm strategische verbonden om de toekomst van Eivors clan veilig te stellen.

Dat is nog niet alles, want ook voor mensen die besluiten om de Season Pass niet aan te schaffen staat er het nodige op het programma. Het jaar wordt verdeeld in seizoenen van drie maanden waarin spelers meerdere nieuwe zaken kunnen verwachten. Het eerste seizoen begint in december en zal het volgende omvatten:

  • Toevoegingen aan de nederzetting, waaronder een nieuw gebied en een traditioneel Yule festival.
  • River Raids, een nieuwe gamemodus die spelers een nieuwe uitdagende manier van raiden biedt.
  • Introductie van rangen voor de Jomsviking, de speciale Viking-luitenants die vrienden en andere spelers uit de community rekruteren. Hoe hoger de rang van een Jomsviking, hoe meer zilver spelers verdienen wanneer deze gerekruteerd wordt door iemand anders.
  • Daarnaast bevat elk seizoen nieuwe skills, vaardigheden, wapens en uitrusting, evenals nieuwe cosmetische items voor Eivors nederzetting, schip, paard en raaf.

In maart gaan dan het tweede seizoen van start en rond die tijd zullen we te horen krijgen wat er dan wordt toegevoegd. Een ding is wel duidelijk: voorlopig zijn we nog niet klaar met Assassin’s Creed Valhalla.