Doorgaan naar artikel
Jaime Andreas
Jaime Andreas
Redacteur
Profiel

Conclusie

Hubie Halloween is gevuld met bizarre momenten en een ratjetoe aan belachelijke gebeurtenissen.

In Hubie Halloween woont Hubie Dubois (Adam Sandler) al zijn hele leven bij zijn moeder in Salem. Door de hele stad wordt hij belachelijk gemaakt door zijn excentrieke vreemde karakter en is vaak het slachtoffer van ruwe grapjes. Hubie vindt Halloween een prachtige feestdag en spendeert deze dag altijd als ‘Halloween Helper’ om de stad veilig te houden. Er is alleen een groot probleem: Hubie is zelf voor alles bang.

Dit is de setting voor een grappige komedie-horrorfilm waarin de jongeren uit Salem Hubie graag de stuipen op het lijf jagen. Tegelijkertijd gebeuren er in Salem allemaal enge dingen die Hubie graag wil oplossen. Dit gaat hem niet makkelijk af, maar gelukkig is niet iedereen in de stad gemeen tegen hem.

Voorop staat dat Hubie Halloween een geestige film is om naar te kijken. Je moet geen artistiek hoogstandje verwachten, maar het is wel een lekkere film om weg te kijken tijdens spooky dagen. De hele film is gevuld met bizarre momenten en een ratjetoe aan belachelijke gebeurtenissen. Alleen dit is oké, want het is duidelijk de bedoeling van de film om dit gevoel over te brengen.

Deze film zit vol bekende acteurs zoals Adam Sandler (Uncut Gems), Julie Bowen (Modern Family) en Steve Buscemi (Fargo). Niet alleen dat, er is ook een grappige cameo van Amerikaanse basketballer Shaquille O’Neal. Het is net alsof al deze acteurs dachten: we hebben gewoon zin om een grappige film te maken die nergens op slaat. Dat is perfect gelukt.

Helaas is de humor hier en daar redelijk afgezaagd. Na een tijdje is het vermoeiend om te kijken naar de grote reeks belachelijke en ongeloofwaardige momenten. Vaak is de humor niet grappig, maar vooral cringy en ongemakkelijk. De film moet het hebben van de humor, maar helaas slaat die soms de plank mis.

Dit is de achterliggende gedachten van de film: Hubie Dubois is een prima vent die het verdiend beter behandeld te worden door de mensen uit Salem. Het is vanaf de start van de film al duidelijk dat het hierom gaat en daarom niet verrassend.

Hubie Halloween is een prima komediefilm om naar te kijken. Het is alleen niks bijzonders. De grapjes zijn vrij afgezaagd, het plot is raar en de bekende acteurs doen gewoon wat ze leuk vinden. Het is een perfecte voor Halloween-film voor mensen die niet van horror houden. Alleen verwacht niet te veel.