Doorgaan naar artikel
Ratchet & Clank: Rift Apart blijft exclusief voor de PlayStation 5
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Profiel

Goed nieuws voor boze gamers die woest waren dat verscheidene aangekondigde PlayStation 5-titels alsnog naar de huidige generatie consoles komen. Ontwikkelaar Insomniac heeft namelijk bevestigd dat Ratchet & Clank: Rift Apart exclusief blijft voor de nieuwe Sony-console. De ontwikkelaar geeft aan dat de game erg lastig te realiseren is op de oude console, omdat het veelvuldig gebruik maakt van de nieuwe SSD in de PlayStation 5. Deze stelt de game in staat om snel van dimensies te wisselen tijdens het spelen, iets dat met een trage, traditionele harde schijf simpelweg onmogelijk is.

Eerder werd bekend dat onder meer Spider-Man: Miles Morales en Sackboy: A Big Adventure ook speelbaar zullen zijn op de PlayStation 4, iets wat voor gemengde reacties zorgde onder gamers. Het is ook ongetwijfeld een reactie op het Smart Delivery-systeem dat Microsoft met haar Xbox-platform aanbiedt, waarbij je altijd de garantie hebt dat je de voor jou best beschikbare versie speelt.

Ratchet & Clank: Rift Apart heeft nog geen releasedatum, maar moet kort na het verschijnen van de PlayStation 5 gaan uitkomen.