Doorgaan naar artikel
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Algemeen manager
Profiel

Conclusie

Hyrule Warriors: Age of Calamity mag dan qua gameplay niet echt een Zelda-game zijn, maar toch belooft het tot nu toe een echte toevoeging te worden op één van de meest geliefde universums die er in de game-industrie is!

Toen Nintendo vorig jaar tijdens de E3 Breath of the Wild 2 aankondigde, werd menig Zelda-fan, inclusief wijzelf, volledig hysterisch. Maar we maakten ook direct een enorm voorbehoud. Ondertussen weten we dat we echt nog even moeten wachten op die game, maar als appeltje voor de dorst verschijnt op 20 november Hyrule Warriors: Age of Calamity.

Helemaal los van Breath of the Wild (BOTW) kunnen we Hyrule Warriors: Age of Calamity niet zien. Het spel speelt zich namelijk in hetzelfde universum af en heeft zelf direct betrekking op het verhaal. Er wordt namelijk in BOTW regelmatig over de Age of Calamity gesproken, honderd jaar voor alles wat zich in BOTW afspeelt, en dat is waar dit spel zich ook afspeelt. De uitkomst van het verhaal kennen we vermoedelijk dus al, maar het is zeker dat er voldoende grote gevechten zijn.

Het is dan ook een volledig andere game en de vraag is of we dit erg gaan vinden. Zoals we gewend zijn van de Warrior-reeks, ben je in dit spel vooral bezig met het omhakken van grote groepen vijanden. Vijanden die natuurlijk direct uit het Zelda-universum komen. Toch is er veel meer te doen. Er zijn regelmatig wat simpelere puzzels en opdrachten die je moet voltooien om verder te komen en hebt ook de beschikking over de Sheikah Slate, een belangrijk item in Breath of the Wild. Hiermee kun je bijvoorbeeld bommen gooien en energie-aanvallen gebruiken.

In de tijd die we tot nu toe met het spel hebben kunnen doorbrengen was het geen beperking dat het geen echte Zelda-, maar een Warriors-game is. Je merkt namelijk aan alles dat een team van Nintendo heeft meegewerkt. Sterker nog, als je het niet weet, zal je je vermoedelijk nooit beseffen dat de game is gemaakt door Tecmo Koei. Alhoewel de gameplay namelijk bijna volledig anders is, ziet het spel eruit als een directe kloon van Breath of the Wild en dit is zeker een compliment!

Fans zullen de nostalgie direct voelen in Hyrule Warriors: Age of Calamity. Het speelt zich dus af in het Hyrule uit Breatth of the Wild, maar dan honderd jaar eerder. En dat maakt de wereld nog veel beter dan die origineel in BOTW was. Alhoewel je natuurlijk niet uren over de velden trekt, zijn de stukken waar je aan het vechten bent een stuk voller. Het Hyrule waar Link in het origineel wakker wordt kent slechts wat kleine dorpjes en vooral wat wilde beesten, maar deze versie leent zich echt voor de grote veldslagen.

Hyrule Warrios: Age of Calamity

Het duurt nog iets meer dan een week tot Hyrule Warriors: Age of Calamity in de winkels ligt, maar dat wat wij tot nu toe gespeeld hebben leent zich echt voor meer dan alleen maar een appeltje voor de dorst!