Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Naast de standaard iPhones, waarvan de nieuwste generatie recent is uitgebracht, zou Apple ook al testen met een vouwbare iPhone. Steeds meer smartphonefabrikanten hebben een vouwbare smartphone op de markt gebracht of zijn bezig met het ontwikkelen van een dergelijke smartphone. Een smartphonegigant als Apple kan hier natuurlijk niet achterblijven.

Er was al bekend dat Apple met een vouwbare iPhone bezig is, maar volgens gelekte berichten zouden ze al zo ver zijn dat ze al testen uitvoeren op een prototype. Er zijn inmiddels al verschillende vouwbare toestellen verkrijgbaar waaronder de Motorola Razr, Samsung Galaxy Fold en Samsung Z Flip. Ondanks deze nieuwe technologische snufjes, lopen de toestellen nog geen storm. Dit komt mede door het forse prijskaartje, maar ook omdat ze toch nog redelijk gevoelig zijn voor defecten. Deze worden onder andere veroorzaakt door de scharnieren, door het scherm of door viezigheid dat tussen de kieren en het scherm kan komen te zitten. De fabrikanten blijven daarom ook flink doorontwikkelen om uiteindelijk de smartphone van de toekomst te kunnen leveren.

De vouwbare iPhone zou al een tijdje in ontwikkeling zijn en heeft naar verluidt twee schermen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Motorola Razr waar maar één scherm aanwezig is dat wordt dubbelgevouwen. Uit de gelekte berichten wordt opgemaakt dat het elektronicabedrijf Foxconn het testen op zich heeft genomen. Zij testen ook scharnieren van bijvoorbeeld laptops dus ze hebben wel enige ervaring op dit gebied. Apple verwacht dat de vouwbare iPhone wel 100.000 keer open en dicht moet kunnen gaan. Er wordt tevens gesproken over de mogelijkheid dat Apple gebruik gaat maken van Micro-LED-schermen, iets dat nieuw is onder de smartphones. Ook gaan de geruchten dat er een nieuwe iPad zal komen met een vouwbaar scherm.

Helaas is er verder nog niets definitief bekend.