Doorgaan naar artikel
Nextgen-FIFA 21 heeft extra features
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

De populaire voetbalgame is al even op de markt voor de vorige generatie consoles, maar de Nextgen-FIFA 21 kan inmiddels ook volop worden gespeeld op de PlayStation 5 en Xbox Series X|S. Met de kracht van deze nieuwe consoles wordt het mogelijk gemaakt om een nieuwe ervaring naar je scherm te brengen.

Eén van de nieuwe features van de PlayStation 5 is de vernieuwde controller. Deze is voorzien van haptische feedback waardoor je voelbare tegendruk voelt. Deze nieuwe toevoeging wordt ook toegepast in FIFA 21. Wanneer je spelers zijn uitgeput dan voel je dit terug aan de triggers op de controller. Ze zijn moeilijker in te drukken waardoor je direct het gevoel krijgt dat het minder soepel loopt. Ook grafisch gezien is FIFA 21 op de schop gegaan en geoptimaliseerd voor de nieuwe consoles. Spelers zien er nóg realistischer uit. Zo hebben ze flinke bovenbeenspieren gekregen die je duidelijk kunt zien, maar ook de bal vervormt wanneer je hem een flinke trap verkoopt. Deze kleine details zijn een lust voor het oog en bezorgen je het gevoel dat de nieuwe consoles echt veel krachtiger zijn dan de voorlopers. Ook details in het uiterlijk, zoals de kapsels van de spelers zien er bijzonder gedetailleerd uit en wapperen de haarlokken mee met elke beweging die de speler maakt.

“We zijn verheugd om een nieuw niveau van authenticiteit te bieden die spelers zoals nooit tevoren zal meeslepen in de game als ze op het virtuele veld stappen in FIFA 21,” zegt Aaron McHardy, Executive Producer, EA SPORTS FIFA. “Met meeslepende ervaringen van het volgende niveau die daadwerkelijk de meest herkenbare stadions en profvoetballers tot leven brengen, creëert de technologie achter deze next-gen consoles een wereld van mogelijkheden voor hoe spelers dit jaar en in de toekomst de World’s Game zullen ervaren.”

FIFA 21 ligt in de winkels voor de PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One, Nintendo Switch en pc.