Doorgaan naar artikel
Apple AirPods Max eindelijk onthuld
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Dat Apple al een tijdje bezig was met een nieuwe koptelefoon was al duidelijk en we wachten al een behoorlijk tijdje op de officiële onthulling. Vandaag is de dag dat ze dan eindelijk de Apple AirPods Max hebben onthuld, een over-ear hoofdtelefoon met onder andere active noise cancelling.

De AirPods zijn bijzonder populair en het lijkt erop dat we steeds meer mensen zien met de herkenbare witte staafjes in hun oor. De AirPods Max is de grote broer en is voorzien van 40mm drivers die over je oren vallen. De hoofdtelefoon is net als de normale AirPods voorzien van de H1-audiochip van Apple waarmee de noise cancelling, surroundsound en adaptive EQ verwerkt kan worden. Naast het wegfilteren van omgevingsgeluid is het tevens mogelijk om bepaalde omgevingsgeluiden toe te laten zodat je toch meekrijgt wat er om je heen gebeurt of dat je toch nog een gesprek kunt voeren. De AirPods Max ondersteunt daarnaast ook Dolby Atmos-geluid en 5.1- en 7.1-bronnen.

Het uiterlijk is typisch Apple en heeft kenmerkende onderdelen. De ronde vormen van de oorschelpen, maar ook de digital crown die we kennen van de Apple Watch. Met de digital crown is het mogelijk om het volume te wijzigen, maar ook om door je muziek te bladeren. Het is tevens mogelijk om snel te schakelen tussen bijvoorbeeld je gekoppelde iPhone en je Mac. Dit kan erg handig zijn wanneer je tijdens het muziek luisteren op je MacBook een telefoongesprek wilt beantwoorden op je iPhone. Middels Audio Sharing is het mogelijk om de muziek te delen met een tweede set hoofdtelefoons.

Wat de batterijduur betreft geeft Apple aan dat de AirPod Max een accuduur heeft van maar liefst 20 uur met noise cancelling ingeschakeld. De draadloze koptelefoon kan tevens eenvoudig worden opgeladen in de bijgeleverde bijzonder opvallende opberghoes. Deze wordt namelijk enkel om de oorschelpen geplaatst ter bescherming. De koptelefoon is in de kleuren space grey, silver, sky blue, green en pink. Dit alles komt, zoals we van Apple gewend zijn, met een flink prijskaartje. Voor een bedrag van €629 is namelijk een exemplaar te reserveren. Vanaf 15 december zullen de eerste modellen worden geleverd.

Apple AirPods Max
Apple AirPods Max
Apple AirPods Max