Doorgaan naar artikel
Nieuw basismodel van de Razer Blade 15 gelanceerd
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Naast randapparatuur heeft Razer ook laptops in het assortiment. Deze high-end gaminglaptops zijn gericht op gamers en bieden de mogelijkheid om vrijwel elke game te kunnen spelen. Om nog meer diversiteit te bieden is er een nieuw basismodel van de Razer Blade 15 gelanceerd.

Over het algemeen hebben de gaminglaptops van Razer een fors prijskaartje. Dit wordt veroorzaakt door de high-end componenten die hierin zijn verwerkt om zo mee te kunnen gaan met de nieuwste technologieën en laatste games. Het is natuurlijk van belang om je favoriete games soepel te kunnen draaien en dat alles er goed uit ziet. Met het vernieuwde basismodel van de Razer Blade 15 wordt ingezet op een lagere prijsklasse en is daarbij meer gericht op de ‘casual gamers’ in plaats van de ‘hardcore gamers’.

Het nieuwe model heeft een chique aluminium behuizing met een matzwarte geanodiseerde afwerking, met groene tinten. Dit past goed bij de kleurenstijl van Razer en zo is ook het groene logo aanwezig op de bovenkant van de laptop. Onder de motorkap treffen we een Intel Core i7 10750H-processor aan die samenwerkt met 16GB DDR4-werkgeheugen. Voor het grafische gedeelte is er een Nvidia GeForce GTX 1660 Ti-videokaart aanwezig, deze stuurt het 15-inch 120Hz-beeldscherm aan. Het toetsenbord is, zoals we gewend zijn van Razer, voorzien van RGB-verlichting dat in elke denkbare kleur ingesteld kan worden. Naast het toetsenbord zijn twee opwaarts gerichte speakers geplaatst die je de mogelijkheid bieden om in THX-kwaliteit verschillende geluidsprofielen te laten horen. Zo zijn er profielen voor games, films, muziek en heb je de optie om een eigen profiel samen te stellen.

Het nieuwe basismodel van de Razer 15 heeft een prijskaartje van €1.599,99.