Doorgaan naar artikel
Janneke Ooms-Janssen
Janneke Ooms-Janssen
Redacteur
Profiel

Komend voorjaar brengt 999 Games het tactische bordspel Bonfire uit, een spel voor de gevorderde spellenspeler. Als gnoom is het jouw missie om te zorgen voor de terugkeer van vreugdevuren in de steden. Inwoners hebben ervoor gezorgd dat deze zijn gedoofd, maar aan jou te taak om deze weer te laten oplaaien. Hiervoor bezoek je hoeders op hun heilige eilanden en vraag je hen om opdrachten. Door het afronden van deze opdrachten  laat je de vreugdevuren weer terugkomen.

Het spel is ontworpen door Stefan Feld die je wellicht al kent van spellen als Brugge en Macao. Je hebt een beperkt aantal mogelijkheden en eenvoudige regels. Hierdoor kun je snel van start gaan. Door verschillende variaties is het een erg divers bordspel dat enig aanpassingsvermogen van de spelers vereist. Je speelt met actiefiches en zet deze in om de hoeders terug te lokken naar de steden. Wie het beste de opdrachten van de Raad en de hoeders vervult, wint het spelt. Dit vuur brengt immers warmte, geluk en vrolijkheid. Exact wat de gnooms nodig hebben.

Dit strategische bordspel is alleen te spelen, maar ook met anderen tot maximaal vier spelers. Het duurt ongeveer één tot anderhalf uur.