Doorgaan naar artikel
De releasedatum van de Control Ultimate Edition-upgrade is bekendgemaakt
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Profiel

In een tweet heeft Remedy bekendgemaakt wanneer de Control Ultimate Edition-upgrade zal verschijnen voor de PlayStation 5 en de Xbox Series X|S. Op 2 februari zal de game digitaal te verkrijgen zijn, waarna op 2 maart ook een fysieke release volgt. Eigenaren van de Ultimate Edition op de vorige generatie consoles krijgen een gratis upgrade, wanneer ze op hetzelfde platform blijven. De upgrade voegt twee modi toe, een voor de beste graphics die ook ray tracing ondersteund en daarnaast een performance-modus die zich vooral richt op het halen van 60 frames per seconde.

De upgrade is niet zonder controverse, omdat eigenaren van de originele versie van Control deze niet krijgen. Zelfs niet wanneer de Season Pass is gekocht en ze dus qua content gelijk lopen met de Ultimate Edition. Dit wordt zowel Remedy als uitgever 505 Games enorm kwalijk genomen door de vaste fanbase die de hoofdprijs hebben betaald voor alle content. Beide partijen blijven volhouden dat het technisch niet mogelijk is om de originele game te upgraden, hoewel een foutje in het verleden het tegendeel al heeft bewezen.

Mocht je niettemin de Ultimate Edition hebben aangeschaft en daarnaast een nieuwe console op de kop hebben weten te tikken, dan staat je vanaf 2 februari iets moois te wachten.