Doorgaan naar artikel
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Algemeen manager
Profiel

Conclusie

Het Charizard-deck is een prima deck om het spel mee te beginnen. Er zitten weinig lastige kaarten of moeilijke strategieën in en het deck gebruikt enkel fire energy. Er is bovendien veel ruimte voor makkelijke verbeteringen en verder is Charizard zelf ook in een competitief deck goed speelbaar.

De afgelopen periode hebben we weer twee nieuwe Theme Decks kunnen testen van de Pokémon Trading Card Game. In deze review vind je wat wij vinden van de Pokémon TCG Vivid Voltage: Charizard-deck. Is het eindelijk weer een voltreffer, of schiet The Pokémon Company helaas toch weer mis.

Net als altijd vind je in het doosje een deck van zestig kaarten waaronder een holografische kaart, een online code kaart waarmee je dit deck online kunt gaan spelen, een handleiding van het spel, een halve papieren speelmat, een mooie plastic munt met in dit geval Charizard of Drednaw er op, een kartonnen deck box, kartonnen damage counters en kartonnen status fiches.

Dit deck met een van de populairste Pokémon zit best aardig in elkaar. Charizard is de ster van de show met een aanval die voor 2 energy 100 schade kan doen, echter stopt de aanval daar niet want voor elke Leon supporter in je discard pile komt daar nog eens 50 schade bovenop. Zo zou je dus in totaal maar liefst 300 schade kunnen doen met deze aanval, echter zitten er bij dit deck maar twee Leon kaarten en dus kom je uit op maximaal 200 schade, toch is dat voor een aanval waar je slechts 2 energy voor nodig hebt zeker niet mis.

Verder vind je in dit deck Magcargo die te veel energy nodig heeft voor zijn aanvallen, een enkele Lugia die fijn is als starter vanwege de 130HP maar verder volledig willekeurig in dit deck lijkt te zijn gestopt, Yanmega die er eigenlijk alleen is om water Pokémon tegen te houden en Sudowoodo die wederom erg fijn is om in je beginhand te hebben omdat je daarmee 2 kaarten mag pakken voor 1 energy.

In dit deck vind je wederom een aantal ontzettend goede supporter- en trainer kaarten zoals Professor’s Research, Sonia, ordinary rod en evolution incense. Uiteraard zijn de twee Leon kaarten ontzettend belangrijk in dit deck, deze wil je dan ook zo snel mogelijk verhogen naar vier kaarten. Bede, Dan, Hop, Great Ball en Switch hebben allen hun functie op het juiste moment.

De Pokémon TCG Vivid Voltage: Charizard-deck is wat ons betreft een absolute voltreffer. The Pokémon Company heeft eindelijk weer een deck waar spelers echt blij van kunnen worden.

Deze review is geschreven door Dennis Weel, gastredacteur voor de Trading Card-game en co-host in onze podcast.