Doorgaan naar artikel
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Algemeen manager
Profiel

Conclusie

Het Drednaw-deck is een vrij langzaam deck waarbij zowel Drednaw als Samurott minimaal 3 energy nodig hebben. Verder is Wishiwashi een riskante start-Pokémon. Het deck is makkelijk te verbeteren door een extra Nessa toe te voegen, maar omdat deze kaart enkel Pokémon- en energiekaarten uit de discard pile haalt, heb je deze kaart vaak niet nodig. Wel prima om een Charizard-deck mee te verslaan dus, maar daar houdt het ook op.

De afgelopen periode hebben we weer twee nieuwe Theme Decks kunnen testen van de Pokémon Trading Card Game. In deze review lees je wat wij vinden van de Pokémon TCG Vivid Voltage: Drednaw-deck. Is het eindelijk weer een voltreffer, of schiet The Pokémon Company helaas toch weer mis?

De tegenhanger van het Charizard-deck is het Drednaw-deck, maar helaas is dit water-deck een stuk minder spectaculair dan het Charizard-deck. Bij Drednaw kun je het beste zijn eerste aanval gebruiken. Voor 3 energy richt je dan 80 schade aan, maar als je een Nessa-supporterkaart hebt gespeeld in dezelfde beurt, dan is de actieve Pokémon van je tegenstander paralyzed. Hierdoor kan die Pokémon niet aanvallen of terugtrekken in de beurt van je tegenstander. Als je daarna nog een keer 80 schade kunt aanrichten, of met 4 energy 140 schade, dan heb je met 160 of 240 schade flink huisgehouden zonder zelf aangevallen te worden.

Toch is de 3 of 4 energy die je nodig hebt eigenlijk net te veel. Je zult waarschijnlijk geregeld niet op tijd de energy bij elkaar hebben om Drednaw echt goed te kunnen benutten en als dat wel lukt dan wordt het lastig om een andere Pokémon ook van energy te voorzien. Gelukkig vind je in dit deck ook Samurott. Deze Pokémon richt voor 3 energy 120 schade aan, maar je mag bovendien twee energiekaarten van je tegenstander zijn actieve Pokémon terug in zijn hand stoppen. Op deze manier kun je een Pokémon die minimaal twee energie kaarten nodig heeft om aan te vallen, mogelijk volledig stil leggen.

Verder bevat dit deck Cramorant die heel situationeel kan aanvallen door Arrokuda vanaf je bench te discarden, Barraskewda die weinig spannende aanvallen heeft en Wishiwashi die goed is als start-Pokémon omdat je daarmee voor 1 energy je handkaarten in je deck mag terug schudden en acht nieuwe kaarten mag pakken. Het nadeel hieraan is wel dat Wishiwashi slechts 30 HP heeft.

In dit deck vind je wederom een aantal ontzettend goede supporter- en trainerkaarten zoals Professor’s Research, Sonia en evolution incense. Uiteraard zijn de drie Nessa-kaarten ontzettend belangrijk in dit deck, als je tenminste met Drednaw aan wilt vallen. Bede, Dan, Hop, Great Ball en Switch hebben allen hun functie op het juiste moment. Toch mist dit deck ten opzichte van het Charizard-deck wel de nuttige Ordinary Rod omdat Nessa die rol al op zich neemt.

Het Pokémon TCG Vivid Voltage: Drednaw-deck is helaas een stuk minder spectaculair dan het Charizard-deck. Daarom scoort het niet zo hoog als je zou hopen en is het zelfs een echte misser.

Deze review is geschreven door Dennis Weel, gastredacteur voor de Trading Card-game en co-host in onze podcast.