Doorgaan naar artikel
Mogelijk gaat Pokémon GO een anti-verslavingsoptie krijgen
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Net als iedere game biedt ook Pokémon GO spelers die gevoelig zijn voor verslaving voldoende middelen om ook echt verslaafd te raken. Alhoewel het Niantic in eerste instantie vermoedelijk veel geld oplevert, is het slecht voor het imago. De Pokéminers hebben een stukje code in het spel gevonden die er op wijst dat er mogelijk een anti-verslavingsoptie komt:

  • RESOURCE ID: poseidon_passcode_title
  • TEXT: Please enter activation code

Niantic heeft er zelf nog geen reactie op gegeven en we weten dus verder niet wat de intenties zijn.

Voor je verslaafd bent ben je echter wel wat verder dan iemand die bijvoorbeeld vier of vijf uur per dag speelt. Mocht je bang zijn dat je verslaafd bent, neem dan contact op met een verslavingsinstelling in je buurt. Vanuit NWTV geven we ook voorlichting op het gebied van gaming en verslaving aan zowel jongeren, als ouders en vakexperts. Stuur voor meer informatie een mailtje naar info@nwtv.nl.

Bij 20.000 volgers geven we weer een Nintendo Switch weg via Instagram! (winnaar van de eerste Switch vind je hier!) Wil je hem winnen? Volg dan dit Instagram-account! Sinds kort hoor je wekelijks onze Podcast terug via onder andere Spotify en iTunes! Benieuwd? Luister hem dan hier terug! Daarnaast vind je natuurlijk dagelijks het laatste nieuws over Pokémon GO, via onze website en op Facebook en Telegram.