Doorgaan naar artikel
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Filmredactiemanager
Profiel

Conclusie

Monster Hunter Rise lijkt een schot in de roos. De verbeteringen zijn stuk voor stuk uitstekend en de game draait als een zonnetje op de Nintendo Switch. Laat maar komen die volledige versie!

Monster Hunter World wordt nog steeds gezien als een van de beste RPG’s van de vorige generatie consoles. De grootse open wereld die er beter uitzag dan voorheen opende de deur naar een hele rits nieuwe liefhebbers van de serie. Helaas konden gamers die alleen de beschikking hadden over een Nintendo Switch niet genieten van de talloze verbeteringen die World voor de serie met zich meebracht. Dit gebeurt nu toch: echter niet door middel van een port van World, maar met het volledig nieuwe Monster Hunter Rise, dat exclusief voor het platform van Nintendo zal verschijnen in maart. Inmiddels is de demo voor iedereen beschikbaar, maar wij mochten zelfs al een dagje eerder snuffelen aan dit nieuwe deel.

Wie World heeft gespeeld, zal meteen merken dat Rise erg veel heeft meegebracht van die game. Zo bestaat het spel nu uit een grote open wereld waarin je vrij rond kunt lopen, zonder met vervelende laadtijden geconfronteerd te worden. Wel wordt ook meteen duidelijk dat de Switch zich niet kan meten met de kracht van de PlayStation 4 en Xbox One en ziet het er een stuk eenvoudiger uit, wat het weer iets meer terugbrengt met hoe de oudere games eruitzagen. Wel draait het spel als een trein op de Switch en dat is toch het belangrijkst.

De demo bevat een klein aantal missies, waaronder tutorials en twee missies waarin je daadwerkelijk op jacht mag naar een monster. Hier vallen ook meteen de voornaamste vernieuwingen op. Zo wordt je nu middels een dikke rode richtingpijl richting je doelwit geloodst en kun je dat ditmaal doen met een nieuw maatje in de vorm van een soort hond, genaamd de Palamute. Deze helpt je ook tijdens het vechten, al zal je het grootste deel nog zeker zelf wel moeten doen. Daarnaast zijn er nu wirebugs die je als een soort grapple hook kunt gebruiken om hoge plekken eenvoudig te bereiken of om snel rondom je doelwit te manoeuvreren. Het geeft de gevechten weer een nieuwe lading en is zeker een toffe verbetering.

Hoewel we met de demo maar een klein voorproefje krijgen van het uiteindelijke resultaat, belooft het allemaal veel goeds. De game speelt als een zonnetje en de verbeteringen zijn stuk voor stuk erg welkom. Het lijkt erop dat Monster Hunter Rise een schot in de roos is voor die zeker een waardige troonopvolger voor World is.

Monster Hunter Rise verschijnt exclusief voor de Nintendo Switch.