Doorgaan naar artikel
CES2021: Microsoft Surface Pro 7+ onthuld
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

De Consumer Electronics Show (CES) is weer van start en is dit jaar digitaal te volgen. Normaal trekt de beurs flink wat bezoekers, maar gezien de omstandigheden zal dat nu niet lukken helaas. Desondanks is er genoeg nieuwe hardware uit de doeken gedaan. Zo is er onder andere de Microsoft Surface Pro 7+ onthuld.

De Surface Pro-lijn draait al flink lang mee en is door de jaren heen behoorlijk uitgebreid met high-end specificaties. Bij de nieuwe Surface Pro 7+ is misschien nog wel het meest opvallende dat er een grotere accu aanwezig is en dat er een mogelijkheid is om de SSD te vervangen. Dit was voorheen niet mogelijk en er waren enkel verschillende modellen verkrijgbaar met een vaste opslagschijf.

Wat het design betreft, is er niet veel veranderd ten opzichte van de vorige modellen. Zo bevat het model nog steeds een 12,3-inch PixelSense-beeldscherm en het herkenbare toetsenbord dat tevens losgekoppeld kan worden. Onder de motorkap zijn wel de nodige dingen aangepast. Zo is de Surface Pro 7+ voorzien van een Intel Tiger Lake-processor en is er keuze uit de i3-1154G, i5-1135G7 en de i7-1165G7. De twee laatstgenoemde beschikken over acht kernen waarbij de i3 beschikt over twee kernen. Standaard wordt de processor ondersteund met 8GB RAM en ook hierbij zijn meerdere configuraties mogelijk tot wel 32GB. Wat opslagruimte betreft is dit minimaal 128GB en kan het worden uitgebreid tot 1TB. De SSD kan zelf zoals eerder gezegd eventueel worden vervangen en dat is voor het eerst in deze serie. Dit betekent helaas wel dat de Micro SD-kaartlezer is komen te vervallen. Deze heeft plaatsgemaakt voor een nanosimtray. Hiermee is het mogelijk om een simkaart te plaatsen voor een mobiele internetverbinding. De Surfacy Pro 7+ beschikt overigens niet over een 5G-modem.

Het goedkoopste model begint met de adviesprijs van $900,-, waarbij de duurste uitvoering voor $2.800 wordt verkocht. Wat de prijs in Euro’s wordt, is helaas niet bekend.

Microsoft Surface Pro 7+ onthuld
Microsoft Surface Pro 7+ onthuld