Doorgaan naar artikel
CES2021: JBL Bar 5.0 MultiBeam-soundbar aangekondigd
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Tijdens CES 2021 worden door verschillende fabrikanten hun nieuwste producten getoond en onthuld. JBL heeft onder andere de JBL Bar 5.0 MultiBeam-soundbar uit de doeken gedaan.

Het audio-assortiment van JBL wordt uitgebreid met een soundbar. Ze hebben er al verschillende uitgebracht en hier wordt de JBL Bar 5.0 MultiBeam aan toegevoegd. Het model beschikt over 3D-surround en Virtual Dolby Atmos voor de beste geluidservaring. De MultiBeam-technologie is ontwikkeld door Harman Kardon, het moederbedrijf van JBL.

De soundbar bevat volgens JBL genoeg volume en met de aanwezigheid van de verschillende surround-technologieën is een losse subwoofer niet noodzakelijk om het geluid te versterken en te ondersteunen met de lage tonen. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de MultiBeam-technologie.

Daarnaast beschikt de JBL Bar 5.0 MultiBeam over spraakherkenning en is er een mogelijkheid om draadloos muziek te streamen naar de soundbar. Dit kan zowel via Alexa Multi-Room Music en Apple Airplay 2, maar ook is er een ingebouwde Chromecast aanwezig.

De JBL Bar 5.0 MultiBeam-soundbar zal over enkele maanden verkrijgbaar zijn voor de adviesprijs van €399,-