Doorgaan naar artikel
Janneke Ooms-Janssen
Janneke Ooms-Janssen
Redacteur
Profiel

Binnenkort brengt 999 Games het korte kaartspel De Magische Markt van Cameloot uit. Als speler ben je onderdeel van een team kooplieden. In Cameloot zijn twee taveernes: één per team. Ieder kooplied vergaart op de markt magische voorwerpen die je met jouw team in een van de taveernes toevoegt aan de verzameling. Wie het meeste geld verdient, behaalt de letterlijke winst!

In dit kaartspel bevinden de twee teams zich in de taveernes in Cameloot: De Roepende Uil en De Zwarte Kat. In jouw beurt kun je kiezen voor het inzetten van magische voorwerpen of het neerleggen van kaarten. Als je kiest voor het neerleggen van kaarten, draag je bij aan de verzameling voorwerpen. Met een completere verzameling verdien je meer geld en bereik je sneller de winst.

Houd niet te veel vast aan de samenstelling van het team: op ieder moment kun je overlopen naar de andere taveerne om daar je geld te verdienen. Het spel duurt ongeveer 20 minuten en dit speel je met twee tot zes personen. Het moet een snelle partygame zijn met zowel een geluksfactor als een tactisch element.