Doorgaan naar artikel
Met 128 spelers in Battlefield 6-multiplayer
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Het is alweer ruim twee jaar geleden sinds DICE met de laatste Battlefield-game in de serie. We weten ook dat DICE inmiddels ook hard werkt aan een nieuwe Battlefield 6 die mogelijk eind dit jaar nog wel eens uitgebracht zou kunnen worden.

In de serie kennen we al multiplayer-veldslagen waarin 64 spelers strijden voor een overwinning: de grote maps zijn daar ook speciaal voor ontwikkeld. In de nieuwe game lijkt DICE er een stapje bovenop te doen. Zo zou er naar verluidt met 128 spelers per potje gespeeld kunnen worden. Dit zou garant staan voor gigantische veldslagen.

Onder andere dit nieuws is door Tom Henderson besproken in een van zijn laatste video’s. Henderson heeft in het verleden al vaker uitspraken gedaan over Battlefield-games die later bleken te kloppen. In de video bespreekt hij ook dat de nieuwe titel waarschijnlijk is gebaseerd op het erg succesvolle Battlefield 3. Ook is er weer een kans op een Battle Royale-modus, iets wat erg populair is de laatste jaren.

Helaas is dit alles niet officieel bevestigd. Er is overigens ook nog steeds geen definitieve releasedatum bekendgemaakt. We zullen hier nog even op moeten wachten.