Doorgaan naar artikel
Resident Evil Village-trailer getoond en demo, releasedatum en multiplayer aangekondigd
Rutger Engel
Rutger Engel
Hoofdredacteur
Profiel

Een nieuwe Resident Evil Village-trailer toont ons dat het achtste deel in de gamereeks vanaf 7 mei 2021 in de winkels zal liggen. Ook is er vanaf nu een exclusieve stand-alone demo te downloaden voor de PlayStation 5.

De trailer zet, zoals je mag verwachten, een ongelooflijk enge creepy sfeer neer. Er wordt ditmaal veel meer focus gelegd op het kasteel, Kasteel Dimitrescu. De geheimzinnige vrouwe van het kasteel is niet al te blij met jouw komst en het is al te duidelijk dat het geen fijn en warm verblijf voor Ethan zal worden.

Vanaf nu is er ook een gratis demo te downloaden voor PlayStation 5, getiteld: The MaidenThe Maiden is een avontuur dat volledig los staat van het hoofdspel. Het heeft er natuurlijk wel mee te maken: je speelt als “The Maiden” en moet ontsnappen van hetzelfde Kasteel Dimitrescu, maar het is losstaand in de zin dat het niet een deel van Resident Evil Village is dat je zal spelen. Het is weer een aparte demo, omdat je niet zal kunnen schieten of jezelf zal kunnen verdedigen.

Tot slot is er ook nog de multiplayer aangekondigd: Resident Evil Re:Verse. Deze game is als kleiner project gemaakt als bedankje voor het 25-jarig bestaan van de franchise. In een soort cellshaded-stijl zal je Deathmatches uitvoeren tussen bekende personages uit Resident Evil. Deze multiplayer-titel zal gratis zijn voor mensen die Resident Evil Village aanschaffen.

Als dit niet genoeg informatie is om de gemiddelde RE-fanaat blij te maken, dan weten wij het ook niet meer. Mocht je de hele showcase terug willen kijken, dan kan dat hier. De trailers vind je hieronder.