Doorgaan naar artikel
Ontwikkelaars geven veel nieuwe info in Sherlock Holmes Chapter One-update
Britt Luttik
Britt Luttik
Algemeen manager
Profiel

Oekraïense studio Frogwares is al een tijdje bezig met de ontwikkeling van een Sherlock Holmes-game en in een nieuwe Sherlock Holmes Chapter One-update zijn er veel details onthuld. We zijn allemaal bekend met de detective, maar wat kunnen we precies verwachten straks? Volgens Frogwares zullen er een aantal grote missies zijn in Chapter One die uiteindelijk allemaal verbonden worden met een doorlopend verhaal. De hoofdmissie heeft een voorname focus op de dood van Sherlock’s moeder, maar door zijn natuurlijke onderzoekersinstinct zullen er verschillende andere mysteries zijn die de detective tegen zal komen. Er zijn ruim 30 quests die variëren in grootte en soms een connectie hebben met zijn verleden.

Voor het hoofdverhaal zijn er vijf hoofdmissies die ongeveer 12-15 uur speelplezier bieden, maar als je echt alles wil ontdekken zal je ruim 40 uur aan gameplay hebben. Daarnaast zal de game ook een hoge herspeelwaarde hebben omdat quests verschillende uitkomsten hebben, afhankelijk van de beslissingen die de speler maakt alsook de morele keuzes. Het kan gebeuren dat je de verkeerde persoon beschuldigt, met alle gevolgen van dien. Naast verschillende uitkomsten in elke missie heeft de game zelf ook diverse eindes.

Een van de vragen tijdens de Q&A is of de game voornamelijk lineair zal zijn of ook openwereld-elementen bevat. Frogwares legt uit dat na de eerste main quest, de speler de vrijheid heeft om het eiland zelf te verkennen en nieuwe missies te ontdekken. Sherlock Holmes Chapter One bevat daarnaast de optie om verschillende outfits te kiezen, die zowel een cosmetische als functionele toevoeging hebben. Sommige kostuums bieden namelijk de mogelijkheid om bepaalde gebieden te bereiken die anders afgesloten zijn. Het is zelfs mogelijk om rimpels toe te voegen om ouder te lijken.

De laatste vraag die voorbijkwam is of er een teleporterende Watson aanwezig zal zijn zoals in de oudere games. Duidelijk is dat dit een onbedoelde, maar desondanks grappige toevoeging was. Helaas zullen we dit niet opnieuw meemaken omdat het een grote shock zou zijn als we een teleporterende Watson zouden zien die niet eens aanwezig is in Chapter One, aldus Frogwares met een knipoog.

Wanneer Sherlock Holmes Chapter One uitkomt, is ook nog een mysterie, maar ergens later dit jaar zou de game moeten verschijnen op PlayStation- en Xbox-consoles en pc.