Doorgaan naar artikel
Wat heeft LEGO in petto voor de AFOL in 2021?
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Profiel

De eerste maand van 2021 is alweer bijna aan haar einde en dit jaar is bijzonder voortvarend van start gegaan voor LEGO. Ook AFOL’s hebben al meerdere malen de portemonnee kunnen trekken voor mooie aanvullingen op hun collectie. Wat te denken van het nieuwe modulaire politiebureau, of de verrassende Botanical Collection met daarin een bonsaiboom en een bloemenboeket. Met de Ninjago Stadstuinen is er daarnaast een set van giga-formaat verschenen. Ook komende maand verschijnt alweer de Medieval Blacksmith in de Ideas-reeks. Het heeft er dan ook alle schijn van dat het weer een mooi, en bijzonder druk, jaar wordt voor LEGO en haar fans. Wij kijken voor je wat je komend jaar nog kunt verwachten qua spectaculaire sets, zodat je weet wanneer je spaarvarkentje weer bijgevuld moet zijn.

Als eerste verschijnt aankomende maand de eerder genoemde Medieval Blacksmith, een Ideas-set die qua grootte vergelijkbaar is met het Vissershuisje en met een prijs van € 169,99 redelijk vriendelijk geprijsd is.

LEGO Foto: LEGO

Als we in de Ideas-reeks blijven, dan zien we voor 2021 zeker een aantal sets staan die onze aandacht trekken. Wat opvalt is dat er wederom een aantal op televisie/film-gebaseerde sets tussen zitten. Na het Friends Appartment, krijgen we ook te maken met een set gebaseerd op Seinfeld. Ook dit lijkt weer een woonkamer of appartement te worden, wat doet vermoeden dat we de komende jaren nog wel vaker een sitcom-set zullen zien.

Waar wij vooral naar uitkijken is de set gebaseerd op Home Alone. Dit huis vol vallen is natuurlijk dé droom voor elke LEGO-ontwerper en wij zijn erg benieuwd welke verrassingen ons tijdens de bouw te wachten staan.

Als we doorgaan naar een andere AFOL-categorie, dan komen we bij Creator Expert uit. Hier zijn al de nodige sets verschenen dit jaar, waaronder het fraaie politiebureau, het Flower Bouquet en de Bonsai Tree. Vandaag is ook de nieuwe Porsche 911 aangekondigd die in de lijn van de Fiat 500 en Ford Mustang past en ook het ruimte-thema kan een nieuwe set tegemoet zien voor aankomende zomer.

Daarnaast lezen we her en der verhalen dat we dit jaar een opvolger gaan krijgen van de Old Trafford-set. Welk stadion dit zou moeten worden is nog onduidelijk en meer dan een gerucht is dit voorlopig nog niet.

Foto: LEGO Ideas

De overige thema’s zijn meestal een mengelmoesje van kindersets en sets voor volwassenen en als we daar tussen de verwachte releases snuffelen, zien we toch ook wel een aantal interessante zaken. Zo krijgen we zeer waarschijnlijk een Batman-buste te zien, maar het beste nieuws is er voor Star Wars-liefhebbers. Zoals het zich nu laat voorspellen verschijnen dit jaar een drietal sets waarvan de goedkoopste rond de € 149,- gaat kosten en de duurste in de prijscategorie van de Millennium Falcon en de Imperial Star Destroyer. Hier gaan ongetwijfeld veel fans weer een hoop plezier aan beleven en portemonnees wat minder.

Naast bovenstaande verwachtingen zit er nog een heleboel in het vat waar we nog überhaupt niets van gehoord hebben, maar dat er weer een mooi LEGO-jaar aan zit te komen lijkt buiten kijf te staan. Naar welke sets kijk jij het meeste uit?

Foto: LEGO