Doorgaan naar artikel
Janneke Ooms-Janssen
Janneke Ooms-Janssen
Redacteur
Profiel

White Goblin maakte vorige week bekend dat zij het spel De Dwergen van Nidavellir op 8 februari uitbrengen. In dit spel is het jouw taak als dwerg om een team van helden samen te stellen en het monster Fafnir te verslaan. Dit doe je in opdracht van de koning die zijn dankbaarheid toont door de sterkste dwerg te belonen. Zorg voor het sterkste dwergenteam, versla de draak en win het spel!

Dit spel speelt zich af in het ijzige Nidavellir, de thuiswereld van de dwergen.  In taveernes in Nidavellir rekruteer je dwergen van verschillende ordes. Dit doe je door op hen te bieden met jouw voorraad munten. Bied je nul? Dan sta je er de volgende veiling beter voor. Door veel dwergen van dezelfde orde te rekruteren haal je steeds meer punten binnen, maar door dwergen van verschillende ordes binnen te halen kun je helden toevoegen aan je team. Helden zorgen voor speciale acties of extra punten. Vind jij de balans tussen alle mogelijkheden? Des te groter is jouw kans op de overwinning.

De Dwergen van Nidavellir speel je met twee tot vijf spelers in ruim een half uur. Het spel heeft geen bord, je speelt het vooral met kaarten. Het is een relatief kort tactisch spel dat niet al te ingewikkeld moet zijn.