Doorgaan naar artikel
LEGO introduceert LEGO VIDIYO als nieuwe interactieve sets voor kinderen
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

LEGO heeft zojuist samen met de Universal Music Group (UMG) een compleet nieuwe lijn onthuld, waarmee LEGO en de digitale wereld heel dicht bij elkaar komen. Met de LEGO VIDIYO kun je namelijk muziekvideo’s in augmented reality opnemen, waar je maar wilt. Het enige dat je nodig hebt, is een LEGO VIDIYO-set, een telefoon en je eigen inspiratie. Met dank aan de beatbits kun je zelf bepalen wat er allemaal mogelijk is.

In de bijgaande video wordt meer duidelijk en uitgelegd over hoe het precies werkt. Door samen te werken met de UMG krijgen kinderen die gebruikmaken van het systeem tevens toegang tot heel veel bekende muziek. Dit maakt het geheel natuurlijk alleen nog maar interessanter.

Olivier Robert-Murphy, Executive Vice President bij Universal Music Group and Brands: “De samenwerking tussen Universal Music Group en de LEGO Group staat kinderen over de hele wereld toe zichzelf creatief te ontwikkelen. LEGO VIDIYO is een geweldige manier voor miljoenen kinderen om nieuwe muziek te ontdekken en dichter bij hun favoriete artiesten te komen, terwijl ze tijdens het spelen leren en connectie leggen met anderen.”

In Nederland en België (en heel veel andere landen) zijn de eerste sets vanaf 1 maart via LEGO verkrijgbaar. Wil je jouw LEGO-verhalen, kunstwerken en ideeën ook delen met onze LEGO NWTV-community? Word dan lid op Facebook.