Doorgaan naar artikel
Britt Luttik
Britt Luttik
Algemeen manager
Profiel

Volgende week is eindelijk de releasedatum, maar de spanning wordt nog even opgevoerd met een nieuwe Little Nightmares 2-video. In de video neemt illusionist en mentalist Derren Brown de kijker mee in de intriges van nachtmerries. Zijn nachtmerries een uiting van je onderbewuste die je vertelt om van je angsten weg te rennen? Of is het een manifestatie van het kwade dat op je jaagt? Al deze vragen worden vergezeld door een variatie van beelden uit de game, waarin we zien hoe Mono en Six proberen te ontsnappen aan de gruwelen die hen constant opjagen.

Wat wel duidelijk is, is dat de game zeker niet geschikt is voor diegenen met een zwak hart. Het eerste deel wist al een sterke indruk te maken door de combinatie van enge wezens die constant op de loer liggen. De puzzelplatformer daagt de speler uit om te navigeren en slim gebruik te maken van voorwerpen om zo obstakels te overwinnen. Je kunt niet vechten tegen de monsters, enkel vluchten en verbergen. Dit is wat Little Nightmares zo spannend maakt en wat we in het tweede deel zeker weer hopen te zien.

Little Nightmares 2 komt op 11 februari uit voor PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en pc. Later dit jaar zal er een gratis upgrade beschikbaar komen voor de PlayStation 5 en Xbox Series voor wie de game in bezit heeft.