Doorgaan naar artikel
Uitbreiding Final Fantasy XIV: Endwalker aangekondigd
Rutger Engel
Rutger Engel
Hoofdredacteur
Profiel

Het was een spannende nacht voor fans van Final Fantasy XIV en ook wij zijn tot maar liefst 02:30 opgebleven om deze fantastische aankondiging live te kunnen bekijken via livestreams. Maar eindelijk is dan de nieuwe uitbreiding aangekondigd. Hij heet Final Fantasy XIV: Endwalker en verschijnt ergens in de herfst van dit jaar. De teasertrailer (die waarschijnlijk komende maart nog uitgebreid gaat worden) bekijk je onderaan de pagina.

In Endwalker gaan we naar de maan en komt er een einde aan het epische verhaal tussen Hydaelyn en Zodiark. Dit betekent niet een einde voor het spel, maar simpelweg dat we na het hoofdverhaal van de nieuwe uitbreiding een nieuwe weg in zullen slaan. Ook is er alvast een nieuwe klasse aangekondigd, de Sage. Dit zal een Healer worden.

Verder is er simpelweg te veel besproken om het allemaal te benoemen. Zo is bijvoorbeeld Anima uit Final Fantasy X aangekondigd als vijand en zal de nieuwe raid “Pandemonium” heten. Alhoewel het volgens Square Enix een nieuw verhaal zal hebben, is Pandemonium wel iets dat we al kennen uit Final Fantasy II en Final Fantasy IX, dus we zijn al meteen aan het speculeren geslagen. De hele aankondiging kan je op youtube terugbekijken.